Anttu - minihaastattelu

Legendaarisesta Antusta tehty minihaastattelu. Kysymykset esitti Taiska from CSF.

2000-02-06 23:13:12
Published by: Supa
Anttu minispotlight
Anttu

Taiska: Kerroppas nimes, ikä, missä asut ja kauanko oot skeitannu?

Anttu: Mun nimi on Anterus Meinander ja mä oon skeitaanu varmaan 13 vuotta (ilman ruokaa, juomaa ja unta). Mä asun Jyväskylässä, Esan [Hytönen] kämppiksenä. Ikä on 25.

Taiska: Ketkä sun sponsorit on?

Anttu: Keskus on mun sponsori.

Taiska: Teetkö skeittauksen ohella mitään muuta?

Anttu: Käyn töissä Keskuksessa, 6 päivää viikossa. Stikkaan ja pelaan pleikkarilla… [Yleensä Antun voi löytää iltaisin Domino-baarista.] Oon kerenny jo rutinoitumaan tämmöseen elämään vuosikaudet. Golf tai keilaus vois kiinnostaa, mutta ei okein löydy aikaa. Sais käsillekin tekemistä (naurua).

Taiska: Millanen complete sulla on nyt alla ja millasella yleensäkin tykkäät ajella?

Anttu: Mun dekki on 7 ja 5 8 osaa levee ja wheelbase on 13 7 kahdeksannesta. Ja renkaat on 50 mm Mullenit. En oo juuri muunnellut mun setupia pariin vuoteen.

Taiska: Missäs yleensä skeittaat ja kenen kanssa tykkäät skedetä?

Anttu: Mä skeittaan Jyväskylässä. En paljon kerkee matkustelemaan… Sanden [Santeri Kulmala], Supan [Mikko Toiviainen], Esan [Hytönen] ja Haban [Harri Puupponen] kanssa. Ne määrää paikat, kun niillä on ajokortit. Semmosta ei täältä löydy.

Taiska: Susta ei aina ota selvää kummin päin skeittaat. So, What´s up with that?

Anttu: Mä oon regular mutta oon pakosti joutunut vetämään switchillä kun etujalka oli hajalla. Jalka on nyt kunnossa ja oon alkanut taas ajelemaan oikein päin. Jotain perustemppuja en oo oppinut oikein päin koskaan, kuten backside flippi.

Taiska: Onko mennyt paikoja muuten hajalle kuin etujalka?

Anttu: Mitään ei oo murtunut koskaan, nilkka oli vaan heikko. Mutta arpia kyllä löytyy eniten. En yleensä pelkää loukkantumisia. Musta vaikeen tempun yrittäminen ei oo yhtään vaarallisempaa kuin helponkaan. Mittakaava on eri asia, isoihin reileihin en enää yritä mitään. Mä oon nepittäjä ja ylpee siitä.

Taiska: Keneltä sait vaikutteita nuorempana?Löytyykö idoleita?

Anttu: Kyllä kun näki Danny Wayta ihan skidinä vetää verttiä (videolta) niin siitä sai kyllä kiksejä. Topilta [Janic Leino] kuulin aina uusista tempuista ekana ja niitä treenailtiin sit yhdessä. Koko Blindin tiimi Video Days:istä oli kova. Sandelta ja Habalta mini skilssejä ryöväsin…Daewon nykyään.

Taiska: What`s up with Brazil? Mitäs siellä tapahtu. Miten jouduit sinne?

Anttu: Mä olin siellä vaihto-oppilaana vuonna 1992. Oli kyllä parasta skeittausta mitä oon siihen asti kokenut. Tulin heti amatöörikisoissa 3. ja sain sponssin. Eikä skedekama siellä muutenkaan kallista ollut. Itse asiassa mä olin siellä delmontemiehenä, delmontemiehen paikalla vuoden päivät. Surffaamaan en oppinut vaikka yritin.

Taiska: Tykkäät skeitata kisoissa vai?

Anttu: Mä oon hurmoksessa kisoissa. Eka ranissa vetää ihan latauksessa, mutta sen aikaa se kestääkin. Yleensä finaalissa viimeinen.Mutta tykkään skeitata uusia kamoja, oli sitten yleisöä tai ei. "Koskaan en oo voittanut, ikinä en oo kultaa nähnyt "kuitttaa veli äänekkäästi vieressä.

Taiska: Vieläkö köytyy haaveita vai onko kaikki jo saavutettu?

Anttu: Ei…Mä elän päivän kerraan, mutta aina haluisi oppia jotain uutta joka päivä. Toivoisin, että pystyis vetämään vielä vanhanakin. Anttu toteaakin olevansa tyytyväinen nykyiseen tilaansa: Mulla on duunia, harrastus ja toivoisin jatkuvaa kasvua lajille tyylin, että vanhana vetänäjä vois kutsua itseään vielä urheilijaksi.

Taiska: Seuraatko yhtään mitä maailmalla tapahtuu?

Anttu: En seuraa aikaani yhtään. En välitä maailman isoista asioista, pressan vaalitkin meni ohi täysin. Televisiota en katso [Telkkarissa kiinni vaan pleikkarin piuha], mutta rallipeleissä hakkaan kenet vaan. Mä haluun tehdä enemmän asioita itelleni kuin seurata muitten tekemisiä.

Taiska: Löytyykö tyttöystävää?

Anttu: Ei löydy, mutta tytöt on ihania. [Tytöt voi siis ottaa Anttuun yhtettä: anttu@sk8import.fi.]

Taiska: Kiitoksia vaan paljon. Se taisikin olla siinä. Last comments: Kenelle kuuluu kiitokset?

Anttu: Kiitokset CSF:lle, ollaan psyykattu toisiamme pitkään. Kaikki vanhat vetäjät saa multa kunnioitusta.

Antun teknisiä suorituksia skeittilaudalla voi seurata videon muodossa:
Switch frontside noseslide
Frontside nollie kickflip
Switch 360 kickflip
Switch backside kickflip

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.