Captured II

Captured II arvostelu.

2000-11-21 22:37:48
Published by: harri
Captured II sai ensi-iltansa 22.10.2000 Helsingin Maxim elokuvateatterissa lyhyehkön ajanjakson jälkeen edellisestä issuesta. Tavanomaiseen tapaansa elokuva sisältää skeittausta ympäri Suomen ja muun maailman erilaisiin osioihin jaettuna. Kuten kerta kerralta aikaisemminkin elokuva murtaa käsitykset suomalaisesta skeittauksesta täysin.

Jo kansi antaa elokuvasta entistä ammattimaisemman kuvan. Kempaksen suunnittelemia pahvikansia koristaa Juho Huttusen kuva Tero Lumpeesta 360 flippaamassa Tennispalatsin gapiä. Kannen värit ovat tasapainossa samoin kuin siihen sommitellut tekstit ja kuvatkin.

Osaamisen ja editoijien kehittymisen puolesta puhuu myös Transworld –henkinen intropätkä, joka lataa penkkiurheilijan sopivaan tunnelmaan erikoistehosteineen ja fiilistelykuvineen.

Itse elokuva sisältää Juha Pönkäsen ja Tatu Engeströmin sekä Timo Kuulusan lähemmän tarkastelun. Matkailuosuuksista vastaavat Axionin ja Etniesin Suomen kiertueet sekä pienen ryhmän suomalaisia skeittareita matkan Etelä-Kaliforniaan. Kisamateriaalia on sekä Pro Skate 2000 –tapahtumasta sekä Malmön Pro Openista. Muusta skeittauksesta vastaavat sekä Controlin tiimi että kymmenet muut suomalaiset rullalautailijat edellisistä numeroistakin tutuissa random clips –osioissa.

Uutta ja yllättävää elokuvassa on suomalaisen skeittauksen taso, joka on erittäin korkea. Vaikka tavallinen maallikko rullalautailija näkeekin vuosittain eri tapahtumissa suomalaista skeittausta, antaa Capturedin kaltaiset elokuvat vasta todellisen kuvan maamme scenestä. Handreilit ja suuret pudotukset ovat jo pitkään olleet pimennossa, mutta on ilo huomata kuinka ne ovat vihdoin tehneet maihinnousunsa myös suomalaisen skeittauksen saralla. Lisäksi monien uusien ja myös usein nuorien lupausten ilmestyminen on piristävää.

Elokuva on hyvin ja siististi leikattu sekä suurilta osin kuvattukin. Silmään pistävää on ainoastaan silloin tällöin esiintyvää Transworldeistäkin tuttu strobomainen editointi, joka tekee välillä kuvasta vaikeaselkoista. Tästäkin seikasta voidaan kuitenkin olla kuitenkin montaa mieltä. Musiikkivalikoima on monipuolinen ja tyylilajeissa kuljetaankin rockista ja reggaesta hip-hoppiin, joten kaikille on jälleen jotain. Myös skeittaus on monipuolista vaihtuvine paikkoineen ja monipuolisine temppuineen. Mukava piirre oli jälleen nähdä Jenkki prot Suomen maaperällä, mutta erityisen hauskan tunnelman tuo myös suomalaisten skeittareiden esiintyminen amerikkalaisista elokuvista tutuilla paikoilla vetämässä vähintäänkin yhtä tasokkaita temppuja. Uutuutena olivat myös eri osioiden väliin ujutetut mainospätkät, joissa esiintyy sekä suomalaisia että ulkomaisia rullalautailijoita ja jotka siisteydestään huolimatta saa skeittarin kuin skeittarinkin painamaan pikakelausnappia usean katsomiskerran jälkeen. Tämä on kuitenkin videomagazineille tavanomainen piirre, josta ei todennäköisesti tulla pääsemään eroon taloudellisista syistä.

Captured II on erittäin onnistunut ja mielenkiintoinen SUOMALAINEN elokuvapaketti, jonka jokaisen skeittarin tulisi haalia käsiinsä. Jos noususuhdanne on jatkossa sama, mitä voikaan odottaa seuraavalta numerolta?

Lisäinfoa saa seuraavista luukuista:

info@capturedvideo.com
http://www.capturedvideo.com

Teksti: Teemu-Oskari Korhonen a.k.a. Ben
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.