Kamaesittelyssä Riden Control 162 -lauta ja Flight -siteet

Osa (eli minä) nollan stikkitoimituksesta lähti lomalle ja tietysti laskemaan isompia mäkiä. Matkalle mukaan tarttui Riden laskusetti eli Control 162 -lauta ja siihen siteiksi Flightit.

2003-01-30 20:43:54
Published by: smuli

Ensimmäisen ja viimeisen päivän laskin vertailukohdaksi omalla laudalla (Burton Supermodel 00/01 + Custom 99/00), muut päivät ajelinkin Ridellä. Alkuviikko oli aurinkoista mutta rinteet olivat vähälumisia ja jäisiä irtolumen hankautuessa pois. Loppuviikosta alkoi lumisateet ja pääsinkin kokeilemaan myös rinteiden ulkopuolelle satanutta pehmeää lunta. Hyppimistä ei päässyt testaamaan sillä yhtään hyppyriä tai paippia ei Serfauksen keskuksesta löytynyt.

Ride Control 162

Control on Riden malliston keskivaiheilta, eli alottelijan etsiessä edistyneempää lautaa, hinnan pysyessä kohtuullisena, on Control maalialueella. Lauta oli varsin mukava tuttavuus, oikeastaan yllättävän hyvä laskea. Pituudestaan huolimatta varsin ketterä kääntymään ja mukavan joustava, ei ylijäykkä muttei löysäkään. Leppoisa kantilla kurvailu onnistuu maniosti vähän röykkyisemmissäkin rinteissä ja pystyt painamalla säätelemään käännöksen sädettä. Uskoisin että vauhtikestävyyttä riittää keskitason laskijalle. Itselläni ei ollut pokkaa laskea niin lujaa, että lauta olisi pettänyt alta. Lisäksi lauta toimi mainiosti pehmeässä lumessa.


pasi testailee controllia ylläksellä

Ride Flight

Pasi oli jo pidemmän aikaa hehkuttanut minulle kuinka hyviltä Riden siteet tuntuu, joten uteliaisuuteni oli herännyt. Flightit ovat malliston yläpäästä ja tehty laskijoille, jotka haluavat säätää mahdollisimman vähän. Siteitä löytyy viittä eri kokoa yleisen kolmen sijaan. Näin saadaan siteet jo valmiiksi mitoitettua kengälle sopivaksi ja säätämisvaraa ei tarvita niin paljon. Itseasiassa koska minulla on kengän koko 10, ja siteet 9-10 koille, minun ei tarvinnut säätää sträppejä ollenkaan. Ainoastaan kulmat ja stanssi ja hop, olin valmis.

Vertailussa omat burtonin siteet hävisivät kirkkaasti. Flightit olivat kevyemmät, tukevammat ja paremmat käyttää. Bonuksena vielä hyvännäköiset. Se vain alkoi harmittamaan, että Flight:teja ei saa Burtonin kolmereikä-systeemiin kiinni, löytyy ainoastaan 4x4 levyt. Onneksi muut Riden siteet saa myös Burtoneihin kiinni.

Loppuyhteenvetona setti oli mukava laskea. Lauta ei ollut liian pro vaan sillä oli helppo laskea sen olematta kuitenkaan lepsu. Tähän yhdistettynä hyvät siteet oli paketti oikein mainio.

Lisäinfoa:
www.ridesnowboards.com
Ride Control 162
Ride Flight

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.