OssitSexTm - Fiasko

Lahtelaisten skeittareiden tekemän leffan "Fiasko" arvostelu.

2001-01-22 15:57:31
Published by: harri
Lahtelaisen OssitTm:n rullalautailuelokuva FIASKO edustaa perus lahtelaista skeittauskulttuuria, tosin omalla tavallaan. Elokuva on kuvattu ja editoitu analogisesti, ilman minkäänlaisia lisävarusteita ja se näkyy, tuoden mukaan juuri sen underground fiiliksen, joka kotivideoissa vallitsee.

Leffaa tähdittävät Johannes Rantapuska, Pirkka Kautto, Jarno Frimodig, Vantte Peltonen sekä Arto Uusitalo monien muiden skeittareiden, oksentelijoiden, örveltäjien ja tolppiin kiipeilijöiden muassa. Temput tehdäänkin lähinnä Lahden ja Päijät-Hämeen kaameimmissa parkeissa, hotellihuoneiden vessoissa sekä katurampeilla joitain street-tempauksia lukuun ottamatta. Temppuvalikoima koostuu lähinnä perus grindeistä ja slideistä hieman bodyvarialeja ja flippejä sekaan sotkien. Mukaan mahtuu myös putoilua korkealta, spagaatteja, murtuneita varpaita ja sääriluita Transworldistä tuttujen musiikkien saattelemana. Muutoin soundtrack koostuu lähinnä punkista tai hevistä.

Ossit elokuva on kompakti kotivideo, joka ei aivan yllä Hollywood -tasolle, mutta jonka jokainen tiimistä kiinnostunut hommaa käsiinsä. Sisällöstä ei puutu mitään, mitä suomalaiseen leffaan kuuluu, vaikka huumori ei välttämättä jokaisen makuun olekaan. Näemmä tekijöillä itsellään on kuitenkin ollut hauskaa ja elokuvan kohderyhmä todennäköisesti on itse kyseinen kaveri porukka, joten muuta ei voi vaatiakaan.

Elokuvaa voi kysellä esim. NOLLA.NET:tiläisiltä sk8lah:lta sekä Kasperilta. Keskustelua elokuvasta on herännyt myös skatefoorumin puolella.

Teksti: Teemu-Oskari Korhonen, a.k.a. Ben

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.