Captured 7 Esittely / Arvostelu

Nollan luotettu käyttäjä Ben a.k.a. Teemu Oskari Korhonen teki taas tuttuun tapaan esittely/arvostelujutun uusimmasta Capturedista. Lue mitä Benillä on kommentoitavaa tästä Suomen skeittimedian tuotoksesta.

2003-04-03 18:52:34
Published by: pasi
Captured 7 esittely/arvostelu
Captured –elokuvien seitsemättä osiota saatiinkin odottaa tovi. Jo reilusti ennen vuoden vaihdetta ensi-iltansa saanut leffa ilmestyi myyntiin vasta Helmi-Maaliskuun vaihteessa. No, kaikkea hyvää kannattaakin odottaa. Toisaalta close-uppien kohdalla odotukset olivat hieman kyseenalaiset. Vaikka kyseessä olikin kaksi lahjakasta menestyksekästä skeittaria, kahden saman tyylisen skeittarin sijoittaminen samaan leffaan kuullosti aluksi hämmentävältä.

Leffa alkaa poikkeuksellisesi Supertour-pätkällä randomclipsien sijaan. Mukavaa nähdä lukuisia siistejä ja toinen toisiaan sairaampia temppuja ympäri Suomea. Mukana kiertueella oli Laminan ja MicMacin porukkaa, tosin kokoonpano vaihteli kaksi viikkoa kestäneen reissun myötä. Pakkaa on muutenkin pätkien suhteen muutettu hieman aiemmasta kaavasta, josta tuttu slowmotion –pätkä on siirretty lopusta leffan keskelle keventämään tunnelmaa.

Kisaosuuteen mahtuu tässä numerossa vain SM-kisat. Toisaalta hyvä niin. Vaikka kisoissa yleensä nähdäänkin sairaita juttuja ja kisafiilistä voi verestellä kotikatsomossa, on kuitenkin parempi, että aidolle street-skeittaukselle jää enemmän aikaa leffasta.

Close-upeista ensimmäinen koskee Varkauden Ville Pietiläistä. Pätkä on kuvattu suurimmaksi osaksi Helsingissä, mutta mukaan mahtuu pari piristävää temppua myös kotikonnuilta. Pätkä jättää ainakin allekirjoittaneelle hieman hämmentyneen tunteen. Jos et normaalisti skeittaa Villen kaltaisen “neppi-keisarin” kanssa ja eteesi lävähtää moinen pätkä, jossa nollie-shuvit-noseslidet ja nollieheel-noseslide-nollieflip outit menevät runeissa helposti, niin kyllä siinä suu loksahtaa apposen auki. “Pappa-smurf” vetää sairasta tekniikkaa tyylillä, Fellazin tahtiin, eikä jätä mitään epäselväksi.

Janne Saarion close-upin myötä viimeisetkin epäilyksen rippeet tylsästä leffasta haihtuvat. Vaikka Jannenkin partti on huipputeknistä skeittausta, on se kuitenkin niin erilaista kuin aiemmin nähdyssä Ville Pietiläisen osuudessa, että leffa pysyy erittäinkin mielenkiintoisena. Jannea voi huoletta sanoa Suomen Daewoniksi tarkoittamatta sillä mitään pahaa. Manuaalien magiaa sekä uskomattomia temppukombinaatioita satelee kuin apoteekin hyllyltä.

Tämän issuen close-upit ovatkin ehkä tähänastisen Captured-historian sairaimmasta päästä. Vaikka siistiä skeittausta on tähänkin asti nähty, viedään Saarion ja Pietilän partissa homma ihan uudelle tasolle. Muutenkin Captured on jatkanut issue issueelta nähtävissä ollutta muutosta video-magazine tyylisestä kokonaisuudesta aidomman leffan suuntaan slowmotion –partteineen ja hienoine introineen.

Musiikkipuolesta voisi sen verran mainita, että vaikka suurimmaksi osaksi tässäkin numerossa musiikki on hyvää ja laadukasta, on leffassa kolme samantyylistä liekö vielä saman naisartistin kappaletta, joista kaksi tulee peräkkäisissä pätkissä. Ja se viimeisessä random clipsissä soiva Crazy Townin laulajan sooloilu. Herran pieksut... Toisaalta nämä ovat niitä asioita, joissa tekijöille pitäisi antaa mahdollisimman paljon anteeksi, sillä laillisesti käytettävissä olevan musiikin määrä on rajallinen, eikä leffan tunnelma kärsi moisesta seikasta suuremmin.

Issue 7 jatkaa takuuvarmaa Captured linjaa, joka ei jätä katsojaa kylmäksi. Numero 7 antoi kaiken mitä siltä odotti eikä todellakaan jaksa kyllästyttää useammankaan katsomiskerran jälkeen.

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.