Huhtikuun kamaesittely

Nolla.netin uudessa kamaesittelyssä vuorossa Tensorin trukit, Sykumin kengät sekä Statuksen dekki.

2001-04-24 22:55:56
Published by: raine h

Nolla.netin kamaesittelyt alkavat tällä ensimmäisellä jutulla, jossa kerromme sykumin kengistä, statuksen dekistä ja tensorin trukeista. Nolla.netin testiryhmä tutustui kamoihin jonkin verran tarkemmalla silmällä säätä uhmaten, kevään auringon ollessa harmillisesti piilosilla.

Sykum Imperial mustanaSykum Imperial

Sykum on uusi tuttavuus skeittikenkämaailmassa, ja on ensimmäinen eurooppalainen kenkävalmistaja. Sykum tulee saksasta ja on haalinut tiimiinsä eurooppalaisia vetäjiä, kuten meille jo kohtalaisen tutun herran, Harri Puupposen. Suomessa sykumin kenkiä edustaa myös Tampereen ihmelapsi, skeittauksen Suomen mestari Tim Husa.

Usein muuten kuulee monen skeittaajan suusta että kengät menevät aina vain huonompaan suuntaan, eivätkä näytä edes enää skedekengiltä. Mitä uudempi kenkä, sen modernimpi ja avaruuskenkämaisempi se on.

Sykum Imperial käytössä Meidän tähtäimessämme oli malli nimeltään imperial. Ainakin tämä sykumin malli edustaa yksinkertaista ja tyylikästä kenkää, joka on hyvin pelkistetyllä tavalla muotoiltu. Kyllä, kenkä on hyväntuntuinen jalassa; hyväntuntuisuuteen voivat vaikuttaa s-onen pohjalliset, jotka ovat valmiiksi asennettu sykumeihin. Kengän läppä on paksuhko, joten dekin osumat jalkaan eivät satu niin kovasti. Kenkä on muutenkin kestävän tuntuinen ja paksu kauttaaltaan.

Uutta saksalaista kenkämerkkiä voidaan kummeksua aluksi, mutta miksei se vakiintuisi muiden skeittikenkämerkkien joukkoon Suomessa? Kengät ovat hyvä vaihtoehto sitä vähän normaalimman näköistä kenkää etsiville.

> Imperialia löytyy mustana.
> Koot 5 - 12
> Ovh. 495 mk
> www.sykum.com


Seuraavana tutkaillaan statuksen dekkiä.

Status skateboardDekin nose ja tail ovat suht samanlaisia. Muotoa löytyy sopivasti, eli sitä ei ole liikaa, eikä myöskään liian vähän.

Statushan on ollut kovassa suosiossa sen laatu- hintasuhteen takia. Suosio kuvastaakin hyvin kyseistä dekkiä: laudan muodot ovat kohdallaan ja hinta ei ole yhtä korkealla kuin vastaavantyyppisillä dekeillä. Jostain on kuitenkin luovuttava, jos kerran hinta on alhaalla. Statuksen teamissahan ei pro-hemmoja vedä, eivätkä grafiikat ole kovin kummoisia.

Kokoina 7.5 - 8.0
> Dekki gripin kanssa 350 mk
> www.statusskateboards.com


Tensor LOW trukit

Matalat Tensorit

Jo koittaa jutun viimeinen osio, jossa tutustumme tarkemmin tensorin niihin kapeamman mallisiin trukkeihin. Sanottiin että näissä on enemmän irtoavia osia kuin Sveitsin linkkarissa. Mitähän tällä lausahduksella saatettiin tarkoittaa?

Tensorien trukkien kierteet vähän lähempääTensorit eroavat muista markkinoilla olevista trukeista kyllä jonkin verran. Uusimmat mainokset kertovat todella tarkasta suunnittelusta, joten trukit ovat todellakin tarkasti valmistettu. Ensinnäkin tensorit ovat todella kevyet. Keveyshän on aina plussaa. Tensorit eivät ole samanlaista metallimassaa kuin muut trukit, plussaa sekin? Mutterit ja kierteet yms. ovat ensiluokkaisia, eikä niitä ole hankala säätää. Akselien päät ovat hyvin suunniteltu, kierteet eivät ulotu loppuun asti, joten säätäminen on helpompaa.


Tensorien pohjassa olevat tapit kiinnittyvät lautaan kiinni Baseplaten dekkiin osuvalla puolella on niin sanotut "ulokkeet", jotka uppoavat hiukan dekkiin kiinni. Näin trukki pysyy kiinni ja "muotoutuu" hyvin dekkiin.
Ja ne erikoislaatuiset liukumispalat! Trukkien etupuolellahan on muovista valmistettu osa, jonka tarkoitus on auttaa liukumista trukin osuessa kurbiin. Paloja saa erilaisia ja erivärisiä, myös erikseen.

Tässä Tensorin liukumispalat irti trukeista Nämä tensorit ovat siis ne matalammat. Ensimmäisenä päivänä trukit tuntuivat oudoilta, mutta jo toisella kerralla löysi sen hyvän tuntuman. Kun lasketaan yhteen kaikki edut, niin tensor kapuaa kyllä hyvin ylös trukkitarjonnassa. Trukeista jäi mieleen se hyvä kokonaisuus. Todella hyvän suunnittelun tuloksena ovat syntyneet seuraavan sukupolven vallankumoukselliset trukit.

> Ovh. 340 mk pari
> Saatavilla myös korkeampaa HI -mallia
> Eri värejä
> Erikseen myös liukumispaloja ja bushingseja

No niin, tässä oli tuote-esittelyä kerrakseen. Jatketaan samoissa merkeissä ensi kerralla. Kiitokset Keskukselle sekä Sk8importille kamoista.

kuvat Pasi Salminen

What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.