Captured videomagazine numero 1

Arvostelu uusimmasta Capturedista.

2000-03-09 12:01:36
Published by: Ben

Captured videomagazinen ykkös issue saapui vihdoin markkinoille muutama viikko takaperin Helsingissä järjestetyn ensi-ilta -näytöksen siivittämänä. Ykkös -issue antoi odottaa itseään puolisen vuotta 0-issuen ilmestyttyä kesän -99 lopulla. Elokuva sisältää monipuolista skeittausta ja tekijöiden lupaukset pitäen enemmän streetskeittausta kuin 0-issue.

Myös musiikki tarjonta on monipuolista ja kaiken kattavaa. Musiikkilajit heilahtelevat laidasta laitaan rapista heavyn kautta leppoisaan poppiin. Jokaiselle on siis jotain.

Elokuvan aloittaa ja lopettaa, kuten edellisessä numerossakin, random clips -pätkät, jotka sisältävät skeittausta ympäri Suomen maan ja usein uniikeilla spoteilla. Piristävää oli, että pätkissä esiintyy tunnettuja sekä hieman tuntemattomampia skeittareita. Tämä kertoi siitä, ettei Suomen scene välttämättä olekaan niin matalatasoinen kuin usein väitetään.

Väliin mahtuu useita pätkiä syksyn ja talven tapahtumista, joista mainittakoon esim. Ski Expo-99 sekä Tampereen Skate Centerin avajaiset. Mieleenpainuvimpia ovat kuitenkin.

Check out sekä kiertue -pätkät, joissa lähikuvassa on Pirkka pollari ja Jani laitiala sekä Mikko Valli. Kietue -pätkä käsittelee Sk8importin kesä-99 kiertuetta, joka kiersi mm. Hollolan, Siilinjärven. Heinola sekä Seinäjoen kautta.

Skeittauksen taso on kaikissa pätkissä kovatasoista. Filmi on leikattu hyvin. Hieman miinusta toi kutenkin elokuvan kylmähkö julkiasu, joka on tavanomainen muillekin videomagazineille. Vaikka filmistä puuttuukin tavanomainen skeittielokuviin kuuluva lämpö, ei se ole yhtä kylmä kuin esimeriksi maailmanlaajuisesti levitetyt videomagazinet kuten 411VM sekä Puzzle. Captured 1:ssä on jotain, mikä muilta puuttuu, ja se on suomalaisuus.

Captured on mielestäni erinomainen idea Suomen skatescenen elvyyttämiseksi sekä kotimaassamme että ulkomailla. Captured 1 on hyvä ja täysin katsomisen arvoinen rullalautailuelokuva, joka kannattaa etsiä käsiinsä jos ei ole vielä siihen lähemmin perehtynyt. Trakemmin Capturediin voi tutustua sen kotisvuilla www.capturedvideo.com

Teksti: Teemu-Oskari Korhonen aka Ben
What is nolla.net?

Nolla.net is a community of people who are into various board sports. Check out the latest news and find useful information. We publish articles, reviews, interviews, photos, videos and other media content.

How to join the community?

Register for a user account and contribute. We are always looking for people who want to create and share content.